sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syömistä ja synttäreitä

Pikkupeto on nukkunut huonosti ja sehän tarkoittaa sitä, että eipä ole Ihmeiden äitikään liiemmin saanut unta. Raskasta. No, sellaista se pikkuvauva-aika on. Koitan tukeutua ajatukseen, että vielä saa nukkuakin. Sitten joskus.

Pikkis on aloittanut syömärin uransa ja saanut bataattia. Pieni mies onkin ilahduttavan kiinnostunut syömisestä ja tajusi jutun jujun aikalailla heti. Ruokaa on helppo lusikoida pojan suuhun. Vasta hän tosin maistelee. Pikkis on jo pitkään ollut kiinnostunut katsomaan muiden syömistä ja koittanut saada ruokaa omaan suuhunsakin, joten totesin, että on oikea aika aloittaa.

Hämis on ollut hyvin innostunut pikkuveljen ruokailusta ja toimiikin suun pyyhkijänä ja yleisenä seuramiehenä. Kovasti on juteltu siitä, ettei pikkuveljelle saa mennä antamaan mitään ilman äidin ja isän lupaa, Hämis kun ystävällisesti tarjoilisi veikalle kaikkea, mitä itsekin syö.

Hämiksen synttärit on parin viikon päästä ja niitä on nyt suunniteltu. Mies tahtoo Salama-kakun, on varmaan jo pari kuukautta puhunut siitä. Lisäksi Hämis valikoi mitäs muitakaan kuin Hämähäkkimies-ilmapalloja ja synttärikutsuihin merirosvo- ja autotarroja. Tänään Hämis sai valita kaupasta paidan, jonka laittaa päälleen ja hänpä halus robottipaidan, joten synttäreiden teema on varsin kirjava ja poikamainen. Teemana on siis kaikki, mistä Hämis tykkää. Tarjoiluista oon koittanut myös pojan kanssa jutella mutta hän on niin ehdoton Salama-kakun suhteen, ettei kerkee ees muuta miettiä. Ne jää sitten äidin huoleksi.

Tälläistä meillä tällä hetkellä. Syömisen opettelua, synttäreiden suunnittelua. Hämis käy kerhossaan ja yhdessä käydään sisarusmuskarissa. Pikkikselle maistuu vaunu-unet, joten pari kertaa päivässä ulkoillaan. Ihania ilmoja onkin ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti